مدیرگروه علوم و مهندسی خاک دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان گفت: در ایران میزان اراضی شور تا ۳۴ میلیون هکتار و به عبارتی ۲۰ درصد از کل مساحت کشور تخمین زده شده است.
محبوبه جلالی عضو هیأت علمی دانشگاه لرستان با بیان اینکه مسئله خاک باید فرابخشی دیده شود ، در گفت و گو با ایلنا گفت : شوری یکی از مهمترین عوامل کاهش تولیدات کشاورزی شناختهشده است و هماکنون حجم قابلتوجهی از منابع آبی جهان متأثر از شوری است.
وی بیان کرد: متعاقب آن شور شدن خاک نیز پدیدهای پیشرونده محسوب میشود که در این میان، ایران پس از کشورهای هند و پاکستان با دارا بودن ۸.۶ میلیون هکتار اراضی شور در صدر کشورهای در معرض تهدید تنش شوری قرار دارد.
این دکترای شیمی و حاصلخیزی خاک با تاکید براینکه مسئله خاک فرابخشی دیده شود، تصریح کرد: ضرورت دارد با بهینه کردن همه عملیات زراعی و مصرف بهینه کود، ماده آلی خاک را افزایش دهیم تا با این اقدامات از شور شدن آن جلوگیری کنیم.
جلالی گفت: در غیر این صورت کار ما بسیار دشوار میشود و میتوان گفت که کار آیندگان شاید ناممکن باشد.
جلالی عنوان کرد: بررسی نتایج تجزیه خاک از نظر شوری بین زمینهای زراعی دیم و آبی نشان میدهد که در زمینهای دیم ۹۰ درصد خاکهای سطحی فاقد شوری هستند، هفت درصد دارای شوری کم و سه درصد شوری متوسط دارند و خاکهای دارای شوری زیاد صفر درصد است.
انتهای پیام/
به پیج اینستاگرامی «شهروندالبرز» بپیوندید
instagram.com/shahrvand.alborz